• Imprimeix

Setmana de l'Energia 2017

Presentació

Setmana de l'Energia

Del 19 al 25 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2017, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. 

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

Durant els mesos de maig, juny i juliol es realitzaran diferents activitats arreu del territori adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya. En aquesta web podreu trobar tota la informació i el calendari d'activitats. 

El missatge principal de la campanya aquest any és la Transició energètica de Catalunya, on es passarà de l’actual model de consum i producció energètica a un nou model que permeti l’apoderament del ciutadà:

 • Pot produir energia, a part de consumir-ne
 • Pot participar en les polítiques energètiques de Catalunya
 • Pot gestionar la seva pròpia demanda i consum energètics perquè ja té les eines per fer-ho.
 • European Sustainable Energy Week

  La Comissió Europea proposa les dates fixes cada any per a què tots els seus estats membres organitzin les seves activitats de sensibilització a la ciutadania.

 • Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia

  Agrupa a milers d'autoritats locals i regionals amb el compromís voluntari d'aplicar en els seus territoris els objectius climàtics i energètics de la UE.

 • Plans d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

  El PAES proposa les actuacions necessàries, eminentment en matèria d'energia, mobilitat, residus i aigua, per assolir els compromisos de reducció de gasos d'efecte hivernacle.

 • Mayors in Action

  Mayors in Action empodera els coordinadors i promotors del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per assistir de manera efectiva els seus municipis a l'hora d'implementar i monitoritzar els seus PAES.

 • Clean Energy for all Citizens

  Paquet legislatiu que contempla, entre d’altres, les noves directives en matèria d’energies renovables, d’ eficiència energètica en edificis, del mercat elèctric i les normes de governança de la Unió Europea.

 • Pacte nacional per a la transició energètica de Catalunya

  Neix de la necessitat de generar un diàleg entre totes les forces polítiques i els representants de la societat civil per consensuar un nou model energètic català renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible.