• Imprimeix

Setmana de l'Energia 2017

Altres

Entitat: Diputació de Barcelona.

Tipus d’activitat: Recursos per a públic escolar.

Àmbit: Catalunya.

Descripció breu: El Festival de Cinema de Medi Ambient (FICMA) porta el cinema ambiental a les escoles.

El FICMA posa a la disposició de totes les escoles del país varis programes educatius formats per curtmetratges i documentals curts perquè puguin ser projectats dins de l'àmbit educatiu, com una eina més d'estudi, debat i entreteniment.

Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, es poden utilitzar els reportatges i documents del FiCMA lliurement.

Nombre de participants: a criteri de l’ens local.

Durada de l’activitat: a criteri de l’ens local.

Edat dels participants: Públic escolar.    

Desenvolupament de l’activitat: La Diputació de Barcelona donarà accés a l’ens local receptor d’aquest recurs del codi d’accés a diversos documentals i curtmetratges per poder difondre entre els centres educatius i casals d’estiu del municipi.

L’organització i programació dels documentals i curtmetratges, així com els mitjans per a la projecció són a compte de l’ens local.

img cinema aula

Entitat: Diputació de Barcelona.

Tipus d’activitat: Recursos de participació per a ciutadania.

Àmbit: Catalunya

Descripció breu: Celebreu una xocolatada popular, la butifarrada de l’energia o l’esdeveniment culinari amb energia solar que vulgueu. Engegueu una bombeta amb l’energia del sol i demostreu que l’energia solar ens escalfa i genera electricitat.

La Diputació de Barcelona disposa d’un stock d’un parell de cuines solars de grans dimensions i un panell fotovoltaic per cedir als ens locals membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per organitzar activitat lúdiques i demostratives.

Nombre de participants: a criteri de l’ens local.

Durada de l’activitat: a criteri de l’ens local.

Edat dels participants: a criteri de l’ens local.

Recomanacions:  Transport, muntatge, ús i dinamització a càrrec de l’ens local sol·licitant. Només es cedeix el material.

cessio cuina solar diba

Entitat: Diputació de Girona – CILMA.

Àmbit: Província de Girona.

Descripció breu: El CILMA cedirà kits amb els comptadors instantanis d'electricitat als ens locals perquè siguin instal·lats a les llars que ho sol·licitin. Amb el kit de comptador instantani d’electricitat es pot monitoritzar el consum elèctric de la llar i amb els resultats obtinguts, establir un canvi d’hàbits amb un estalvi de fins un 15% en la factura elèctrica.

Preu: gratuït, només hi haurà el cost del trasllat dels kits a Girona.

Desenvolupament de l’activitat: Els tècnics municipals i comarcals de forma temporal segons s’estableixi, podran instal·lar els aparells a les llars mínim 2 setmanes i fer-ne un seguiment, per llavors sensibilitzar a la resta de la ciutadania en l’estalvi d’energia i el consum eficient.

Espai i materials: Els kits estan formats per:

- un comptador elèctric instantani e2 classic Efergy per instal·lar a les llars.

- un dispositiu de connexió a internet amb plataforma de visualització en línia que permet enviar les dades del comptador elèctric a una plataforma web i permet poder consultar el consum elèctric online.

- un endoll intel·ligent wi-fi Ego és un dispositiu que informa del consum elèctric de l’equip que té connectat, així com permet encendre i apagar els aparells de forma individual amb control remot.

Entitat: Diputació de Girona – CILMA.

Àmbit: Província de Girona.

Descripció breu: La Diputació de Girona, el CILMA i les empreses Renault i Nissan tenen previst signar ambdós conveni per oferir als ens locals de comarques de Girona, la cessió gratuïta temporal de vehicles elèctrics per tal que puguin ser provats en tasques associades a la gestió municipal i així tenir la possibilitat de conèixer les característiques i el funcionament d’aquests vehicles.

És per això que s’ha previst l’organització de dues jornades, una amb cada fabricant, en algun dels municipis on es cediran vehicles elèctrics per lliurar-los les claus i presentar-los a la ciutadania i als mitjans de comunicació.

Desenvolupament de l’activitat:

  • Benvinguda de l’alcalde/alcaldessa.
  • Foment de la mobilitat elèctrica a Catalunya, a càrrec de ICAEN.
  • Presentació del vehicle elèctric i lliurament de les claus a càrrec del fabricant.
  • Cloenda Diputació/CILMA

Observacions: CILMA prepararà el programa de la jornada. La difusió de la jornada i convocatòria de mitjans de comunicació la farà l’ens local, el CILMA i la Diputació de Girona a través dels seus canals.

Preu: Gratuït.

Entitat: Diputació de Girona – CILMA

Àmbit: Província de Girona

Descripció breu: ICAEN i Diputació de Girona han obert convocatòries d’ajuts per l’adquisició, instal·lació i gestió de punts de recàrrega públics per a vehicles elèctrics i per això es preveu organitzar a la província de Girona una jornada d’inauguració d’un punt.

Desenvolupament de l’activitat:

  • Benvinguda de l’alcalde/alcaldessa.
  • Foment de la mobilitat elèctrica a Catalunya, a càrrec de ICAEN.
  • Tipus de recàrrega de vehicles i com instal·lar un punt a casa, a càrrec del proveïdor.
  • Inauguració del punt de recàrrega local a càrrec de l’ajuntament.
  • Cloenda Diputació/CILMA

Observacions: CILMA prepararà el programa de la jornada. La difusió de la jornada i convocatòria de mitjans de comunicació la farà l’ens local, el CILMA i la Diputació de Girona a través dels seus canals.

Preu: Gratuït.

Tipus d’activitat: Recurs de participació al carrer.

Entitat: Diputació de Barcelona.

Àmbit: Barcelona.

Condicions: El suport inclou 1 monitor / educador i material informatiu i expositiu.

Descripció breu:  Establiment temporal d’un punt d’informació energètica.

Nombre de participants: -

Durada de l’activitat: 2 hores.

Edat dels participants: Ciutadania en general

Preu: En cas de sol·licitar el recurs en cap de setmana l’ens peticionari hauria d’assumir un copagament (90 €). L’ens peticionari que sol.liciti una durada superior a la prevista (2 hores) hauria d’assumir un copagament (30 € entre setmana i 45 € en cap de setmana per hora extra)

Desenvolupament de l’activitat: El Punt d’informació energètica permet informar als ciutadans sobre el seu rebut de subministraments energètics, mesures d’estalvi i eficiència energètica a casa i, si l’ajuntament aporta informació, accions de l’Ajuntament en el marc del Pacte d’Alcaldes.

Espai i materials: El recurs inclou un monitor, material d’exposició (models de bombetes, aparells de telemesura,etc.) i un kit solar fotovoltaic. També carpa per emmarcar el punt informatiu si l’Ajuntament no en disposa.

Recomanacions: Es recomana organitzar aquesta activitat en el marc d’algun esdeveniment obert amb capacitat d’atracció de públic (Fira, Festa major, ...). No es preveu cedir l’activitat per  organitzar-la de forma aïllada.

img punt informacio energetica

Entitat: Diputació de Barcelona.

Tipus d’activitat: Recursos de participació al carrer.

Àmbit: Barcelona.

Descripció breu: Un espectacle de carrer de petit format on la bombeta Marieta ens resol el misteri de l’energia tot seguint diverses pistes, jugant, cantant i ballant.

Nombre de participants: Grup màxim 50 nens i nenes.

Durada de l’activitat: L’activitat té una durada prevista d’ 1 hora i 30 minuts en torns de 20 minuts, és a dir incloure, entre 3 i 4 passis del conte.

Edat dels participants: Nens i nenes acompanyats per pares i mares

Desenvolupament de l’activitat: L’activitat compta amb el suport d’una monitora.

Espai i materials:  Aquesta activitat està dissenyada per realitzar en un espai a l’aire lliure i amb els següents requeriments tècnics: l’ens local peticionari ha d’aportar amplificació de so, aparell reproductor de CD o pendrive, corrent elèctric i zona d’ombra.

La resta de materials necessaris per l’activitat són a càrrec de l’entitat organitzadora.

Recomanacions: Es recomana organitzar aquesta activitat en el marc d’algun esdeveniment amb capacitat d’atracció de públic (Fira, Festa major, ...). No es preveu cedir l’activitat per  organitzar-la de forma aïllada.

img bombeta marieta