• Imprimeix

Avui s'envia al Congrés la proposta de llei per al foment de l'electrificació del transport per carretera

Acte signatura nova llei vehicle elèctric

Avui enviem al Congrés de Diputats la iniciativa legislativa “Ley ../ 2016 de medidas de fomento para la electrificación del transporte por carretera”.

La Presidenta del Congrés, la excel·lentíssima Sra. Ana Pastor i tots els caps de fila amb representació parlamentària rebran la redacció de la proposta de llei que els insta a  posicionar-se al respecte de fer atractiva la mobilitat elèctrica a l’Estat o, a mantenir el  model actual de transport per carretera intensiu en petroli i amb altes emissions contaminants.

Més de 50 organitzacions , entre les que s’inclouen representants del sector energètic tant diversos com Endesa o Som Energia, s’han sumat a la iniciativa liderada per l’Institut Català d’Energia.  El  Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, Nissan, Renault, BMW  Volkswagen i el RACC formen part de les adhesions del món de l’automòbil.  També l’Associació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya (AGIC), l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis (APCE), centres de recerca i tecnològics com l’IREC i el CITCEA, empreses d’electrònica com Circutor i Simon, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, entre d’altres tenen clar que només amb bones paraules la mobilitat elèctrica no serà una realitat al nostre país.

Cal compromís polític i una marc legal clar que ho afavoreixi. Des d’avui no hi ha excusa, la setmana vinent tots ells tindran el marc legal  a sobre la taula.

Amb bones paraules no en tenim prou. Volem compromís polític, volem una llei que fomenti la mobilitat elèctrica al nostre país

Data d'actualització:  11.11.2016

Informació relacionada