• Imprimeix

El Congrés de diputats admet a tràmit la iniciativa de llei “Ley de medidas de fomento de la electrificación del transporte por carretera para fomentar la movilidad eléctrica"

28/11/2016 10:11

Presentada pel Grup parlamentari Mixt, a instàncies del diputat del Partit Demòcrata de Catalunya, Francesc Homs Molist, portaveu del grup Mixt. La Mesa de la cambra ha acordat admetre-la a tràmit, traslladar-la a Govern i publicar-ho al butlletí oficial de les Corts Generals.

El text de la iniciativa legislativa ha estat formulat en el marc de la Taula Catalana per al desplegament de la infraestructura de recàrrega, PIRVEC, sota el lideratge de l’Institut Català d’Energia, ICAEN. Més de 50 organitzacions del sector públic i privat hi ha donat suport, entre les quals s’inclouen voluntats tan diferents com les de Som Energia i Endesa Energia però també el Clúster d’Eficiència Energètica, el Clúster de l’automoció, empreses automobilístiques, centres tecnològics i de recerca, etc.

Altres grups polítics com ERC al Congrés de Diputats ja s’hi han interessat i, el PSC ha demanat al Conseller Baiget que expliqui la iniciativa al Parlament de Catalunya. Confiem que tots ells, així com la resta de grups polítics,  també s’hi sumin perquè fer possible la mobilitat elèctrica és voler viure en un món millor on, un canvi de model energètic més net i sostenible sigui possible.