• Imprimeix

Jornada Rehabilitació energètica i autoconsum fotovoltaic als edificis

14/06/2017 10:06
Rehabilitació energètica i autoconsum fotovoltaic als edificis

Jornada - Rehabilitació energètica i autoconsum fotovoltaic als edificis

La transició energètica cap a un model d’energia neta i de generació distribuïda tindrà els edificis com a protagonistes. Els edificis reuneixen totes les capacitats culturals i les possibilitats d’actuació i d’innovació tecnològica per integrar la rehabilitació energètica i la generació d’energia per autoconsum fotovoltaic en el seu procés de renovació.

És per això que la Setmana de l’Energia 2017, amb el lema “Tu tens l’energia, tu tens el poder” es presenta a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, com a representant dels diferents col·lectius del món de l’edificació que, mitjançant la formació continuada dels seus professionals, podran actuar de prescriptors i impulsors d’aquesta transició energètica en l’edificació.

Edificis que consumeixin i, a la vegada, generin energia s’integraran en barris i ciutats intel·ligents que milloraran la qualitat de vida dels ciutadans i permetran utilitzar l’energia de forma eficient, però també generar-la, gestionar-la i compartir-la.

La jornada presenta els resultats de l’Observatori de l’estat energètic dels edificis de Catalunya, que mostra que hi ha encara molt camí per recórrer, així com guies pràctiques i exemples d’actuació en rehabilitació energètica i autoconsum fotovoltaic, com el propi projecte de façana fotovoltaica a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Els nous models de negoci i de finançament lligats a aquestes intervencions en els edificis són també part del contingut de la sessió.