• Imprimeix

La Càtedra de Sostenibilitat Energètica de l’IEB i l’Institut Català d’Energia col·laboren en la investigació sobre l’eficiència energètica de les empreses

11/10/2017 10:10
Eficiència energètica a les empreses

La Càtedra de Sostenibilitat Energètica de l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB) i l’Institut Català d’Energia (ICAEN) han signat el conveni que formalitza la col·laboració de les dues organitzacions per dur a terme el projecte de recerca “El repte del canvi climàtic: polítiques per a la transició energètica”, emmarcat en el programa de foment de la investigació Recercaixa, una iniciativa de l'Obra Social "la Caixa" en col·laboració amb l'Associació Catalana d'Universitats Públiques.

L’informe analitzarà les diferents barreres que han de superar les empreses per a introduir innovacions que millorin la seva eficiència energètica, aspecte de gran rellevància en el necessari procés de transformació de l’actual model energètic.

Durant el període de desenvolupament del projecte, l’ICAEN col·laborarà amb els investigadors de l’IEB i aportarà la informació necessària per a abordar les qüestions tècniques de l’estudi. La coordinació de les activitats pròpies del conveni està a càrrec de Joan Esteve (ICAEN) i José García Quevedo (Càtedra de Sostenibilitat Energètica, IEB). El conveni estarà vigent durant tota la investigació i tindrà una durada màxima de quatre anys.