• Imprimeix

Documentació de la 3a. Edició del Curs d'introducció nZEB

01/12/2017 13:12
3ed. Curs nZEB

Les entitats ICAEN, IREC, Leitat, Eurecat i CIMNE, van organitzar la 3a. edició del curs sobre edificis de consum d’energia gairebé zero (nZEB).

Els edificis de nova construcció seran edificis de consum d’energia gairebé zero a partir del 31 de desembre de 2020, segons la directiva europea 2010/31/EU relativa a l’eficiència energètica dels edificis. En el cas dels edificis públics, l’obligació s’avança dos anys, al 31 de desembre de 2018. Aquests edificis tenen un elevat nivell d’eficiència energètica, i la quantitat quasi nul·la o molt baixa d’energia requerida ha d’estar coberta en àmplia mesura per energies renovables.

En aquest curs es van exposar els factors que influeixen en el disseny i construcció dels edificis de consum d’energia gairebé zero. Organitzat en 6 sessions que es van dur a terme entre octubre i novembre, es va explicar el marc normatiu, quins factors cal tenir en compte al dissenyar l’envolupant d’un edifici amb elevada eficiència energètica, quines són les instal·lacions convencionals i d’energies renovables més adients, i quin paper juga la gestió energètica per a què aquests edificis, un cop construïts, realment consumeixin poca energia.

El curs es va desenvolupar en les següents sessions

   Sessions del curs d’introducció nZEB
24-oct   #Jornada 1: Objectiu nZEB
02-nov   #Jornada 2: Envolupant 1. Introducció a Energy Plus
09-nov   #Jornada 3: Envolupant 2
16-nov   #Jornada 4: Eficiència energètica en instal·lacions i energies renovables 1
23-nov   #Jornada 5: Eficiència energètica en instal·lacions i energies renovables 2
30-nov   #Jornada 6: Gestió energètica i més enllà del nZEB