• Imprimeix

L’ICAEN posa en marxa el Grup de Seguiment de la Prospectiva energètica de Catalunya 2050

15/11/2017 16:11
Presentació PROENCAT 2050

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) està duent a terme els treballs per elaborar la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 (PROENCAT 2050). La Prospectiva energètica serà una eina indispensable per a definir alguns aspectes clau del nou sistema energètic català a llarg termini, com per exemple, la valoració del potencial renovable que tenim a Catalunya, el potencial d’autoconsum energètic distribuït dels edificis, les necessitats de desenvolupament i emmagatzematge d’energia, la necessitat de noves infraestructures energètiques, l’evolució de les tecnologies energètiques i la reducció dels seus costos, així com definir també el paper que han de tenir l’energia nuclear i els combustibles fòssils fins l’any 2050 durant aquest escenari de transició, entre altres aspectes.

Així, la Prospectiva Energètica de Catalunya 2050 permetrà valorar adequadament les possibles evolucions futures del model energètic català a llarg termini, en funció dels seus avantatges i inconvenients, tant des del punt de vista tècnic com econòmic i mediambiental.

En aquest context, l’ICAEN vol comptar per a la seva elaboració amb la participació dels principals experts en transició energètica i dels agents del sector. Per això, el passat dia 30 d’octubre, l’ICAEN va organitzar un acte de presentació de la PROENCAT 2050, en el qual es va configurar un Grup de Seguiment de la Prospectiva (GSP). A l’acte de presentació hi han assistit una cinquantena de persones, en representació d’empreses com WeBatt Energia, Endesa, FactorEnergia, Circutor, Electra Caldense o Estabanell i Pahisa; associacions empresarials UNEF, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya o EolicCat; entitats com l’IREC o el CADS i corporacions locals com l’AMB o l’Associació de Micropobles de Catalunya.

En aquest sentit, les empreses, entitats i administracions convidades podran inscriure’s en les diferents comissions de treball que s’han organitzat, i que s’especialitzaran en àmbits més específics. Els resultats d’aquestes comissions s’afegiran als diferents treballs d’anàlisi, prospectiva i estadística que ja té en marxa l’ICAEN, i el creuament de tota aquesta informació permetrà l’elaboració dels diferents escenaris del sistema energètic català de cara a l’any 2050.