• Imprimeix

La directora de l’ICAEN, Assumpta Farran, presideix la signatura de l’acord entre AGIC-Ferca i FECAVEM per afavorir la instal·lació de punts de recàrrega

15/11/2017 17:11
Farran i els presidents de les dues entitats signants Sr. Jaume Alcaide (AGIC-FERCA) i Sr. Jaume Roura.(FECAVEM).

Farran i els presidents de les dues entitats signants Sr. Jaume Alcaide (AGIC-FERCA) i Sr. Jaume Roura.(FECAVEM).

La directora de l’ICAEN, Assumpta Farran, ha presidit avui la signatura del conveni entre AGIC-Ferca, la patronal dels instal·lador de Catalunya, i la Federació Catalana de Venedors de vehicles a Motos (FECAVEM), per tal d’augmentar la qualitat en la informació sobre el vehicle elèctric i facilitar la instal·lació de punts de recàrrega. L’acord s’ha signat en el marc de la fira Expoelectric, el principal esdeveniment sobre mobilitat elèctrica del sud d’Europa.

Gràcies a aquest acord, els punts de venda de vehicles tindran a disposició dels seus clients informació relacionada amb la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics domèstics i i per a flotes. També s’establirà un procediment per a què els empreses associades a les associacions provincials que integren FECAVEM i els seus clients, rebin l’assessorament per part de les empreses instal·ladores associades als Gremis que formen part d’AGIC-FERCA, amb experiència amb instal·lacions relacionades amb punts de recàrrega.

Farran ha assenyalat que l’acord mostra que “Catalunya està fent els deures en matèria de mobilitat elèctrica, i això és molt positiu quan la UE ja indica que la recàrrega és una prioritat per a la mobilitat elèctrica”. La directora ha assegurat que “tenim professionals que saben què, com i a quin cost s’han d’instal·lar els punts de recàrrega, i això ho hem d’estendre a altres sectors estratègics, com la construcció”.

Per la seva banda, el president d’AGIC-Ferca, Jaume Alcaide, s’ha felicitat “per la rapidesa amb què s’ha assolit l’acord i la salut del teixit empresarial que això demostra”, mentre que el president de FECAVEM, Jaume Roure, ha mostrat la disposició del sector a assumir tot el que comporta l’electrificació del parc mòbil, com ara “la transformació del servei postvenda”, i la voluntat d’aconseguir que aquest segment “generi  activitat i ocupació locals”.