• Imprimeix

Ja es pot accedir a l'eina de pre-avaluació de contractes EPC del projecte GuarantEE

13/11/2017 16:11

Ja s'ha publicat l'eina desenvolupada dins el marc del Projecte Europeu GuarantEE per analitzar la viabilitat d’aplicar un EPC (contracte d'estalvis energètics garantits) en un edifici o instal·lació.

Aquesta eina desenvolupada dins el GuarantEE, permet de manera ràpida i senzilla fer una avaluació per veure quina és la viabilitat per a la realització de millores energètiques utilitzant el model de contractació EPC.

L’eina proposa una serie de preguntes simples i de ràpida resposta, com per exemple raons d’actuació, tipologies d’edificis i el seu estat, facturació en Euros, capacitats tècniques disponibles, manteniment, garanties, seguiment, pressupost, possibilitat d’externalització i finançament.

Després d’informar les dades requerides s’obté un valor aproximat del potencial d’estalvi anual i acumulat a 10 anys. L'eina també permet descarregar els resultats i transferir les dades a un facilitador, que és un expert que té l'objectiu d'assessorar al propietari o gestor de l'edifici en la cotractació d'una empresa de serveis energètics via EPC.

El projecte guarantEE (Eficiència Energètica amb garantia de rendiment en els sectors públic i privat), és un projecte europeu dins el marc de l’Horitzó 2020. H2020 és un instrument financer de la Unió Europea per tal d’incrementar la competitivitat global d’Europa.

L’objectiu del GuarantEE és fomentar l’ús del contracte de rendiment energètic EPC, tant en el sector públic com en el privat. El projecte es va iniciar l’abril del 2016 i finalitza l’1 d’abril del 2019. Desenvolupa solucions innovadores per fomentar l’EPC en tot tipus d’instal·lacions. Així mateix busca flexibilitzar el contracte EPC per facilitar el seu ús en el sector privat i donar suport a nous projectes EPC mitjançant facilitadors als qui pretén formar, acreditar i transferir experiència, ja que són un element bàsic en el desplegament d’aquesta modalitat de contractació.