• Imprimeix

Èxit d'assistència a la segona tanda de cursos d’Experiència en vehicle elèctric per a personal de l’administració.

24/11/2017 00:11
Curs d'experiència en vehicle elèctric

Durant la setmana del 20 al 24 de novembre, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha portat a terme 5 sessions formatives sobre el vehicle elèctric i la seva infraestructura de recàrrega per a  personal de l’administració. Les sessions s’han realitzat a Barcelona (2 sessions), Lleida, Vilafranca del Penedès i Girona.

Es tracta de la segona tanda de sessions d’experiència formativa en vehicle elèctric després de l’endegada durant la Setmana de l’Energia i que ha finalitzat amb èxit d'assistència.   

L’objectiu de l'experiència en vehicle elèctric és donar a conèixer el model piramidal que, des de la Generalitat de Catalunya, s’està impulsant per tenir un bon desplegament de la infraestructura de recàrrega de vehicle elèctric al nostre país, a més de familiaritzar-se en la conducció d’un vehicle elèctric, conèixer els avantatges i inconvenients que pot aportar el vehicle elèctric en el sector de la mobilitat i com, per primer cop, relacionant l’autoconsum i el vehicle elèctric, el ciutadà pot fer una autogestió de l’energia que necessita.

El fet de potenciar la incorporació del vehicle elèctric, permet incidir en la reducció de la contaminació local i el soroll, ajudant a millorar la qualitat de l’aire de les nostres ciutats i repercutir directament en una millor salut pels ciutadans.

Aquesta formació constava d’una part teòrica, impartida per tècnics de l’ICAEN i una part pràctica de conducció i recàrrega del vehicle, portada a terme per tècnics de l’empresa TecDrive. En cada sessió es van tenir 3 vehicles cedits per diferents fabricants: Nissan, Renault, Kia, BMW i Volkswagen.

En total s’ha format a 60 persones de diferents administracions: Generalitat de Catalunya, consells comarcals i tècnics municipals, que sumades a les 40 que es van formar durant les 4 sessions del juny i juliol, fan un total de 100 persones formades en vehicle elèctric aquest 2017.