• Imprimeix

L'ICAEN organitza conjuntament amb la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, un cicle de reflexió participatiu sobre el model energètic.

20/12/2018 10:12

 

Sota el títol "Tu tens l'energia, tu tens el poder. De consumidors passius a prosumidors implicats", l’Institut Català d’Energia (ICAEN) organitza conjuntament amb la Fundació Bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, un cicle de reflexió participatiu sobre el nou model energètic per a Catalunya.

El cicle, que s’inicia el 24 de gener, constarà de cinc sessions: la primera jornada  d'obertura del cicle i la darrera de conclusions seran obertes a tot el públic, i les tres restants seran sessions de treball participatives on experts i ciutadania treballaran de manera conjunta al voltant de tres reptes clau del nou model energètic:

  • l'autoconsum fotovoltaic i la creació de comunitats solars,
  • el vehicle elèctric i l'aprofitament de l'emmagatzematge d'energia, i
  • la digitalització de l'energia.

L’ICAEN treballa intensament per assolir els reptes de transformació del model energètic que Catalunya afronta a curt i mig termini. Fruït d'aquest treball es va elaborar i aprovar el "Pacte nacional per la transició energètica de Catalunya", de manera consensuada amb diversos actors del sector energètic i de la societat catalana. El model, que s'està impulsant des de la Generalitat de Catalunya, és un model net, distribuït i més democràtic, on el ciutadà té un rol determinant i molt més actiu.

Ara és el moment d’identificar necessitats i construir solucions concretes que donin resposta als reptes més específics i això només es pot fer donant veu a la ciutadania. Aquests motius van portar a l'ICAEN a presentar un projecte al programa de cicles de reflexió del Palau Macaya de la Fundació Obra Social La Caixa, amb la col·laboració d'ECOSERVEIS, com a una oportunitat per crear un espai de debat participatiu, on experts i ciutadans puguin reflexionar conjuntament sobre exemples d'altres actuacions a nivell internacional, i sobretot identificar necessitats, barreres i solucions viables i consensuades amb els experts que també hi participaran.

Properament es publicarà més informació del cicle de sessions i s'obriran les inscripcions per a la sessió d'obertura.