• Imprimeix

L’ICAEN, el Clúster d’Eficiència Energètica i ACCIÓ organitzen una missió empresarial a Silicon Valley

30/11/2018 10:11
Missió a Califòrnia
Reunió de treball
Reunió a la Universitat de Stanford

L’Institut Català d’Energia (ICAEN), conjuntament amb el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) i amb ACCIÓ, participa fins el proper dia 30 de novembre en una missió empresarial a Silicon Valley, a Califòrnia,  centrada en el sector energètic. La iniciativa, en què participen XX empreses, té com a objectiu investigar nous models de negoci, conèixer noves formes d’aplicar la tecnologia al sector de l’energia i buscar nous camins d’innovació i de disrupció per tal de posar-les en pràctica i contribuir al procés de transició energètica que viu Catalunya.

La missió inclou trobades i visites amb centres de recerca, plataformes d’innovació, institucions i empreses del sector de l’energia, la mobilitat i la tecnologia, com ara SLAC National Accelerator Laboratory, Pacific Gas&Electric, Google, NIO, The Mobility House, entre d’altres. També s’han preparat reunions amb consultores i start-ups especialitzades. El director de l’ICAEN, Manel Torrent, ha assenyalat que “la iniciativa és una oportunitat tant per avançar en la nostra transició energètica com enfortir el teixit industrial català”. A més de conèixer les tendències del sector i noves formes d’organització empresarial, la missió també pretén facilitar l’establiment de contactes de cara a possibles col·laboracions de cara al futur.   

Catalunya està iniciant la transició cap a un nou model energètic en què el ciutadà està al centre i on l’energia cada cop genera menys emissions de carboni. Per això, la missió volia conèixer de primera mà en quines solucions i aplicacions tecnològiques de gestió estan treballant les principals empreses del sector i com es poden traslladar al món de l’energia al nostre país. També s’ha posat l’accent en empreses relacionades amb l’aplicació, l’optimització i la gestió de les energies renovables i de l’autoconsum, i en l’àmbit de la mobilitat, tant pel que fa al vehicle elèctric com a la gestió de la mobilitat.