• Imprimeix

Premis europeus per als millors projectes de serveis energètics donats per l’Agència d’Energia de Berlin

Els Premis Europeus de serveis energètics (EESA) reconeixen els projectes en serveis energètics innovadors a Europa. El Premi es lliura en tres categories diferents: al millor promotor de Serveis Energètics, al millor proveïdor de serveis energètics i al millor projecte de serveis energètics. Podeu enviar les vostres propostes a la BEA (Agència d’Energia de Berlin) fins al 15 de gener de 2019.

30/11/2018 12:11
Guardons EESA 2017

L’ús eficient de l’energia és un prerequisit important per a l’èxit en la revolució energètica i aconseguir els objectius europeus de protecció del clima. Les empreses que proporcionen promouen i implementen serveis energètics d’alta qualitat poden convertir la seva experiència en una història d’èxit. Per homenatjar els millors en el camp de l’eficiència energètica, la iniciativa Europea de Serveis Energètics (EESA, European Energy Service Award) atorgarà el premi EESA per onzena vegada.

El premi s’atorgarà en tres categories. La categoria de Millor Promotor de Serveis Energètics destaca a aquells facilitadors actius que han contribuït amb èxit a un ús més generalitzat dels serveis energètics a Europa. Les Empreses de Serveis Energètics (ESCOs) seran premiades en la categoria de Millor Proveïdor de Serveis Energètics, si demostren que han introduït en el mercat de serveis energètics nous productes amb voluntat d’acceptar riscos, havent contribuït així al desenvolupament d’aquest mercat. En l’última categoria fins a tres projectes destacats seran premiats com a millors projectes de Serveis energètics. L’èmfasi es posarà en que els projectes siguin ecològics, innovadors i personalitzats.

La BEA, com a coordinador del projecte europeu "guarantEE” accepta sol·licituds des d’ara i fins el 15 de gener 2019. Els documents per preparar la sol·licitud els podeu descarregar a la pàgina web del “guarantEE” www.guarantee-project.eu.

Un jurat d’experts internacionals seleccionaran els guanyadors. Els premis es lliuraran als guanyadors en una cerimònia  que es celebrarà a Brussel·les a principis del 2019.

Els premis EESA es concedeixen dins el marc dels “guarantEE”. Dins d’aquest projecte 13 socis amb experiència de diferents països d’Europa desenvolupen models de negoci i finançament innovadors per projectes ESE basats en rendiment en instal·lacions tant públiques com privades. Per tal de contribuir en l’eficiència energètica del parc d’edificis i en la protecció climàtica. El projecte es centra en grups de treball pel sector immobiliari dirigit a tasques de difusió i realització de ‘workshops’, que van des dels gestors d’instal·lacions fins a propietaris privats d’edificis i consultors energètics. Informació addicional sobre el projecte guarantEE està disponible a l’enllaç: www.guarantee-project.eu.

Berliner Energieagentur GmbH

L’Agència d’Energia de Berlin és una empresa de serveis energètics privada. L’Agència es va fundar l’any 1992 com iniciativa de la Càmera de representants de Berlin per obrir els potencials d’estalvi energètic i promoure l’ús de les energies renovables. Els accionistes a part iguals son, l’Estat de Berlin, Vattenfall Wärme AG, GASAG Berliner Gaswerke Aktiengesellschaft i  KfW Bankengruppe. Projectes innovadors amb estalvi de costos d’energia i que redueixen les emissions de CO2 han estat desenvolupats i implementats en instal·lacions públiques i sense ànim de lucre, en immobiliàries i empreses de construcció, a la indústria, comerç i hospitals.

 

Més informació