• Imprimeix

La Taula d’Impuls a l’Autoconsum Fotovoltaic constata la millora de l’entorn normatiu per al sector

14/12/2018 12:12
La Taula d’Impuls a l’Autoconsum Fotovoltaic constata la millora de l’entorn normatiu per al sector

La Taula d’Impuls a l’Autoconsum Fotovoltaic s’ha reunit avui per fer balanç de les actuacions dutes a terme fins ara, analitzar el nou marc normatiu i definir els nous passos a fer. La sessió de treball, que ha estat presidida pel director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, i pel director de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Manel Torrent, ha comptat amb la participació del director d’energies renovables de l’Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE), Joan Groizard, i l’assistència d’una setantena de representants d’administracions, entitats i empreses del sector.

L’aprovació de Llei del Canvi Climàtic, de l’estratègia SOLARCAT i de l’Acord de Govern d’estalvi i eficiència energètica als edificis públics –que inclou la instal·lació de 20 MW d’autoconsum fotovoltaic als equipaments de la Generalitat-, per part de l’administració catalana, i del Reial Decret Llei 15/2018 –que elimina l’impost al Sol i elimina barreres a l’autoconsum- per part de l’Estat, han millorat les expectatives per al sector. A més, l’ICAEN ha analitzat el potencial solar de Catalunya, que ascendeix als 27,4 GW instal·lats a terra i a 19,3 GW instal·lats en teulades amb l’ocupació de l’1,3% del seu territori.

En aquest context, la sessió s’ha orientat a fomentar la participació dels diferents agents per aportar la seva visió de la situació i les seves propostes. Les diferents línies de treball de la Taula recolliran les propostes que han sortit i analitzaran la seva viabilitat per convertir-les en mesures i actuacions concretes, amb l’objectiu d’avançar en l’eliminació de barreres que dificulten la generalització de l’autoconsum fotovoltaic al país.