• Imprimeix

Un programa de desenvolupament rural finança una caldera de biomassa i el condicionament d’una zona de tast per a la Formatgeria d’Urpina

12/12/2018 11:12

El Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (PDR 2014-2020), juntament amb el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya han finançat una inversió per a la compra d'una caldera de biomassa a la formatgeria d'Urpina i l'adquisició d'equipament per a condicionar una zona de la formatgeria com a showroom.

La instal·lació de la caldera de biomassa permet l'absorció d'una part de la demanda de producció de calor i suport a la pasteurització de la llet de la formatgeria. La caldera s'alimenta amb l'estella procedent de la gestió forestal i restes de sarments de la vinya de la finca Urpina i les restes de poda de la secció de jardineria d'AMPANS. La caldera permetrà reduir les emissions de CO2 per a la producció de formatges.

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 també ha finançat l'adquisició de mobiliari i equipament per a poder condicionar un espai de la formatgeria com a showroom. Aquesta zona es destinarà a tastos de formatge i venda de productes que AMPANS elabora a la finca Urpina. El finançament també ha permès adquirir maquinària per a millorar el procés de producció de la formatgeria.

Urpina és un projecte d’AMPANS que dóna oportunitats d’inserció laboral i reconeixement social a les persones que hi treballen i que hi viuen. Unes vinyes, una llar-residència, una formatgeria i una granja de cabres en un entorn privilegiat.

Podeu llegir la notícia original aquí (AMPANS)