• Imprimeix

Des del 21 de novembre fins a final d'any Europa podria viure energèticament només amb biomassa

21/11/2017 12:11

Extracte de la notícia publicada al web de Energías Renovables

"El proper dimarts, 21 de novembre, se celebra el Dia Europeu de la Bioenergia, data a partir de la qual la demanda energètica es podria satisfer exclusivament amb biomassa fins a final d'any". Així ho recull l'Associació Espanyola de Valorització Energètica de la Biomassa i ho confirma AEBIOM: "Europa podria proveir-se amb energia renovable durant 66 dies en 2017, dels quals en 41 dies s'utilitzaria només biomassa".

Hi ha alguns països que ho celebren fins i tot abans, especialment els del nord d'Europa. A Suècia, per exemple, ho van celebrar el 21 d'agost, ja que és capaç de cobrir amb biomassa tota la demanda energètica del país durant 132 dies. No gaire lluny queden Finlàndia, amb 121 dies; Letònia, amb 112; i Bòsnia i Hercegovina, amb 110.

Espanya ocupa llocs de cua, i encara que no arriba als testimonials 4 o vuit dies de Malta i Xipre, respectivament, ni als onze d'Irlanda, es queda en 28. En concret apareix en el lloc 23è (compartit amb Bèlgica) entre els 32 països analitzats per AEBIOM. És a dir, Espanya celebrarà el Dia de la Bioenergia el 2 de desembre.

Podeu llegir la notícia sencera al següent enllaç.