• Imprimeix

Es presenta el projecte PROMOBIOMASSE a Maldà

17/12/2018 12:12

Divendres passat es va fer el primer esdeveniment de difusió del projecte PROMOBIOMASSE entre diferents agents del sector de la biomassa a Catalunya a Maldà (Lleida). El projecte es titula "Treball en Xarxa per al Desenvolupament d’un Model Integrat de Gestió Sostenible de la Biomassa Forestal en Circuit Curt aplicable a Zones de Muntanya de l’Espai SUDOE" i es tracta d'un projecte Interreg SUDOE que ha començat el 2018 i finalitzarà el 2021.

PROMOBIOMASSE desenvolupa models de gestió integrats de la biomassa forestal que inclouen tots els aspectes de la cadena de valor per a aprofitar les masses forestals i respondre a la demanda energètica existent de forma sostenible. A més, PROMOBIOMASSE aporta solucions a problemes relacionats amb el mercat energètic de la biomassa forestal com la desestructuració de l'oferta, el minifundi forestal, els models d'explotació poc eficient o el desconeixement i falta de capacitació dels responsables de mercat.

Al projecte PROMOBIOMASSE participen socis de Navarra, Catalunya, Extremadura, Sud Occitanie, Pirineus Atlàntics i Regió Nord de Portugal:

  • Navarra de Suelo y Vivienda, SA (NASUVINSA)
  • Agencia Extremeña de la Energía (AGENEX)
  • Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC)
  • Communauté de Communes du Plateau de Lannemezan (CCPL)
  • Agência Regional de Energia e Ambiente do Interior (ENERAREA)
  • Association des Communes Forestières des Pyrénées Atlantiques (COFOR64)

El CTFC al llarg del projecte durà a terme 3 plans d’acció a Catalunya:

  1. Models i tècniques d’extracció sostenibles de la biomassa forestal.
  2. Millora en les condicions de treball en el bosc i en la producció de biocombustibles forestals.
  3. Pla executiu d’aprofitament agrupat de biomassa per al subministrament a calderes municipals: garantia de subministrament de biomassa de circuit curt.