• Imprimeix

La segona edició de la Fira de Biomassa Forestal de Catalunya aplegarà més de 100 empreses

13/02/2013 19:02

Els organitzadors de la segona edició de la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya, en l'acte de presentació del saló d'enguany

- La Fira de Biomassa Forestal, que se celebrarà a Vic del 21 al 23 de febrer, augmenta un 55% el nombre d’expositors.

- El saló amplia la seva oferta i posa en marxa el ‘Match making event’, un espai de trobades breus que ha de facilitar el contacte entre els diferents agents del sector.
 

La Fira de la Biomassa de Catalunya, el primer saló de Catalunya dedicat a l’aprofitament energètic d’aquest recurs, celebrarà a Vic la seva segona edició els propers dies 21, 22 i 23 de febrer. Enguany, la Fira comptarà amb més de 100 expositors, un 60% més que en l’edició anterior, i gairebé 150 espais d’exposició en 6.000m2. D’aquesta manera, el saló es consolida com a plataforma de divulgació de l’ús de la biomassa forestal per a l’obtenció d’energia i proporcionar un escenari on les diverses empreses i entitats del sector puguin crear sinèrgies i noves línies de negoci. La directora de l'institut català d'Energia, Maite Masià, ha indicat que "les xifres en parlen que la història de la fira de la Biomassa és una història d'èxit, i demostren que la gent té un interès molt viu per aquesta font d'energia"

L’espai d’exposició comptarà amb empreses d’aprofitament de la biomassa forestal, distribuïdores de biomassa, de maquinària forestal, consultories i enginyeries, fabricants, distribuïdors i instal-ladors de calderes, estufes, llars de foc, de serveis energètics, també centres de recerca i de formació. La major part d’empreses son del territori català però també n’hi ha d’Astúries, Almeria, Múrcia, Navarra, Saragossa, Sòria i Portugal.

Masià ha recordat que "la Fira de la Biomassa Forestal ens demostra que l'energia és una alternativa per dinamitzar les economies locals i crear ocupació". En aquest sentit, la Fira amplia el seu catàleg d’activitats per reforçar la seva labor d’impuls de l´ús de la biomassa. La principal novetat d’aquesta segona edició serà el ‘Match making event’, un espai de trobades breus que durant el dijous a la tarda ha de facilitar la posada en contacte de diferents agents de la cadena de valor de la biomassa, des de clients amb productors o instal·ladors fins a emprenedors amb inversors. D’aquesta manera, es potencia la vessant empresarial de la Fira i es proposa incentivar la creació de nous negocis en el seu context.

Aquest programa es combinarà amb l’objectiu original del certamen, que és el de posar a disposició tant dels professionals del sector com dels ciutadans les solucions tecnològiques que existeixen al mercat i que possibiliten l’ús de la biomassa per a la producció energètica, ja sigui en àmbit domèstic o industrial. Paral·lelament, també s’ampliaran les jornades tècniques que se celebren en el marc de la Fira. Enguany se’n duran a terme dues, ‘La biomassa forestal a Catalunya’ i la ‘Jornada internacional sobre biomassa forestal’, que han de permetre als professionals del sector posar en comú les darreres novetats del sector tant a Catalunya com al món.

A més, els assistents podran visitar, durant la tarda dels dies 21 i 22 de febrer, les instal·lacions singulars d’aprofitament energètic de la biomassa de què disposen l’Ajuntament de les Masies de Voltregà, en el seu edifici consistorial i en les piscines públiques, un bloc de pisos de protecció oficial i la xarxa de calor que alimenta diferents equipaments públics de Vic. Aquests equipaments són una mostra de les possibilitats de la biomassa com a font d’energia per a l’obtenció de calor, fred i aigua calenta sanitària en els àmbits de la indústria i els serveis.

La Fira de la Biomassa Forestal està organitzada per l’Ajuntament de Vic –a través de Fires i Mercats-, la Generalitat de Catalunya -a través de la Direcció General de Medi Natural i el Centre de la Propietat Forestal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural i l’Institut Català d’Energia (ICAEN) del Departament d’Empresa i Ocupació-, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, així com el Consell Comarcal d’Osona i el Consell Comarcal de la Selva.