• Imprimeix

Manel Torrent Aixa, nou Director de l'Institut Català d'Energia

01/08/2018 12:08
Nascut a Barcelona l’any 1974.
 
És enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona. Compta, també, amb l’MBA Executive Internacional especialitzat en empreses del sector energètic per l’Escola d’Organització Industrial (EOI).
 
Des de l’any 2000 fins al 2007, la seva trajectòria professional va estar lligada al món de l’Administració pública, desenvolupant diverses funcions a l’Institut Català d’Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya. Posteriorment, va exercir de director i gerent de la Zona Nord-est de l'Àrea de Tecnologia i Processos Industrials d’Applus NORCONTROL SLU.
 
Des del 2008 i fins a l’actualitat ha treballat a l'Agència d'Energia de Barcelona. Primer com a director de Projectes i des de l’any 2010, com a director tècnic de l’Agència, desenvolupant tasques de gestió i coordinació en matèria de promoció i desenvolupament de projectes relatius a la generació eficient, instal·lacions renovables, biomassa i eficiència energètica en tots els àmbits.
 
Des de fa més de 15 anys compatibilitza la seva activitat professional amb la docència, sent professor en diversos màsters i postgraus en l’àmbit de l’eficiència energètica (Universitat de Barcelona), també en l’àmbit de les Smartcity (La Salle) i col·laborant amb l’UPC en estudis de recursos energètics.