• Imprimeix

Nou projecte amb biomassa de la vinya

05/12/2018 13:12

Notícia publicada al web Vinyes x Calor

‘’Vilafranca, un Megawatt més de Biomassa’’ és un component essencial d’una iniciativa transformadora del territori del Penedès engegada amb el projecte ‘’VINYESXCALOR’’. Després de demostrar la seva viabilitat amb  dos anys i mig d’experiència i coordinació dels actors del territori, es vol avançar amb l’ampliació i establiment d’una xarxa de calor amb biomassa a Vilafranca del Penedès, de la qual ja es tira endavant el projecte i s’ha presentat a la convocatòria del FEDER.

En aquest sentit, l’objectiu general del projecte és promoure l’ús de les energies renovables en els edificis i equipaments municipals amb la instal·lació de nous punts d’aprofitament de la biomassa agrícola per a l’autoconsum local. La posada en marxa d’aquesta nova instal·lació a la zona del complex esportiu suposa assolir la producció d’1 MW a partir d’energies renovables provinent de la poda de la vinya.

Els objectius específics necessaris per a l’assoliment de l’objectiu general són els següents:

  • Construir i posar en servei la instal·lació de producció centralitzada d’energia tèrmica amb biomassa a partir de la poda de la vinya
  • Posar en marxa la distribució mitjançant una xarxa de calor als edificis i equipaments de titularitat municipal de la zona esportiva (Complex Aquàtic i dels Pavellons de Hoquei i de la Gamba), alimentant els sistemes de calefacció, producció d’aigua calenta sanitària (ACS) i climatització, amb una instal·lació que al tenir-hi les piscines municipals funcionarà 24 hores al dia/365 dies l’any;

Els resultats principals esperats són:

  • Ampliada la xarxa de calor amb biomassa de vinyes a Vilafranca: 450 Tones (t) previstes de biomassa (1,876,000 kWh/anuals /4.116 kWh per Kg)
  • Producció tèrmica amb un 1 MW més de potència a partir d’energies renovables (biomassa) a Vilafranca;
  • Reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH), evitant l’emissió de 379 t/any.

Podeu llegir la notícia original al següent enllaç.