• Imprimeix

Nou servei per saber l'estat de la tramitació de certificats energètics a través de Telegram

L’Institut Català d'Energia posa a disposició de l'usuari un nou servei a través de Telegram per donar informació actualitzada de l'estat dels tràmits de certificats d'eficiència energètica.

30/05/2018 09:05

L’Institut Català d'Energia, amb l’objectiu de donar la informació més precisa i ràpida sobre l’estat de la tramitació de certificats d’eficiència energètica d’edificis, i amb la col·laboració del servei 012 de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa un servei d’informació a través de l’aplicació de missatgeria instantània Telegram.

L'usuari ha de configurar el contacte del 012 de la Generalitat de Catalunya i fer la consulta a través d'un enviament amb el hashtag #ICAEN.ETIQUETES. A continuació, un servei automàtic del 012 respon sobre l’estat d’enviament de les etiquetes.

Aquest mitjà serveix exclusivament per conèixer l’estat de les etiquetes. Per a realitzar altres consultes relacionades amb la certificació energètica d’edificis es pot enviar un correu electrònic a certificacio@gencat.cat.

La certificació energètica d'edificis

El certificat d'eficiència energètica és un document que descriu el comportament energètic d'un habitatge, tenint en compte el seu consum d'energia i les emissions de CO2 que aquest consum produeix. S'acompanya d'una etiqueta energètica que classifica els habitatges en una escala de set lletres, de la A a la G, on la lletra G correspon al menys eficient i la A, al més eficient.

El certificat i l'etiqueta s'acompanyen d'un anomenat “Despesa energètica de l’edifici” que ofereix informació pràctica i entenedora del consum d’energia de l’edifici o habitatge i de l’estalvi que s’aconseguiria amb l’aplicació de les mesures de millora proposades en el cas d’edificis existents.

El certificat d'eficiència energètica és obligatori per a locals, edificis i habitatges que es posin a la venda o lloguer.