• Imprimeix

S'inaugura el nou Centre Logístic de Biomassa a Terrassa

11/07/2018 00:07

Extracte de la notícia publicada a MónTerrassa

Aquest estiu es posa en marxa el nou Centre Logístic de Biomassa Comarcal, ubicat al polígon industrial d'Els Bellots a Terrassa, en el marc del projecte Boscos del Vallès de prevenció d’incendis a partir de la dinamització del mercat de la biomassa forestal al Vallès Occidental. L’acte d’inauguració del nou Centre ha tingut lloc aquest dimecres, en què també s'han signat els primers convenis d’alta com a usuaris per part de diferents ajuntaments de la comarca.

El Centre Logístic permetrà gestionar la fusta dels boscos vallesans, de quilòmetre zero, i transformar-la en estella que alimentarà inicialment les dues calderes de biomassa que s’han posat en marxa aquesta primavera en equipaments supramunicipals: a la Universitat Autònoma de Barcelona i al Consorci Sanitari de Terrassa. 

El Centre Logístic és una de les tres potes del projecte Boscos del Vallès a nivell d’equipaments. A ple rendiment pot mobilitzar fins a 9.500 tones de fusta verda que suposa el 25% del creixement vegetatiu anual de la superfície de pi blanc de la comarca. Pot emmagatzemar 9.500 tones de fusta en rol i té una capacitat de producció d’estella de 6.650 tones anuals. Ha suposat una inversió de 500.000 euros.

Podeu llegir la notícia sencera al següent enllaç.