• Imprimeix

La directora general de Turisme i la directora de l'ICAEN han presidit el lliurament de la certificació ISO 50001 en gestió energètica al Twentytú Hi-tech Hostel

26/11/2013 16:11

D’esquerra a dreta: Marian Muro, directora general de Turisme, Josep Aguilar i Ignasi Uñó, de Twentytú Hi-Tech Hostel, Eva Subirà, directora general d’AENOR Catalunya i Maite Masià, directora ICAEN

La directora general de Turisme, Marian Muro, i la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maite Masià, han presidit avui el lliurament de la certificació ISO 50001 en gestió energètica al Twentytú Hi-tech Hostel, ubicat a la ciutat de Barcelona. A l’acte hi assistit també la directora general de l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) a Catalunya, Eva Subirà, que ha lliurat el diploma a l’administrador del Twentytú High-Tech Hostel, Ignasi Uñó.

En la seva intervenció la directora general de Turisme ha felicitat al Twentytú High-Tech Hostel per l’obtenció d’aquesta certificació i els ha encoratjat a “seguir en aquesta línia perquè és un exemple de la tipologia de turisme de qualitat per la qual apostem des de l’administració”, i ha recordat que “cada vegada més els touroperadors internacionals sol•liciten una oferta turística sostenible i responsable ja que és el que demanen els seus clients”.

L’ISO 50001 en gestió energètica és una certificació internacional que s’atorga a una organització que demostri comptar amb un sistema optimitzat per a un ús responsable de l’energia. L’objectiu és reduir el consum d’energia per ser més sostenible i alhora reduir també costos.

Per la seva banda la directora de l’Institut Català de l’Energia ha felicitat també a l’establiment per l’obtenció del certificat i ha destacat que “des de l’ICAEN estem treballant en la rehabilitació i l’optimització del consum energètic dins el sector hoteler, un sector que és molt important perquè suposa la confluència de dos sectors claus, el turístic i l’immobiliari”.

El Twentytú Hi-tech Hostel és un allotjament es distingeix per cercar l’excel•lència utilitzant sistemes d’estalvi i eficiència energètica i de reciclatge que es gestionen de forma integrada mitjançant eines de control domòtiques.