• Imprimeix

Un 22% de la potència total de les instal·lacions de biomassa de Barcelona es troba en equipaments públics, en total 130

26/11/2018 10:11

Extracte de la notícia publicada a Sostenible.cat

En el marc de l'acció de suport continuada al Pacte d'Alcaldes, la Diputació de Barcelona ha establert com a un dels seus projectes estratègics el projecte "Connectem el territori amb l'energia verda" en el qual es vol apostar clarament per l'ús de la biomassa i les energies renovables en els equipaments i serveis públics municipals.

L'ús de la biomassa forestal per a la producció d'energia tèrmica s'està implantant de forma generalitzada a tot Europa perquè és econòmica i neta. Un 22% de la potència total de les instal·lacions de biomassa de la província de Barcelona es troba en equipaments públics, en total són uns 130.

Així per exemple, des de la Diputació de Barcelona s'ha posat en marxa un àmbit de suport econòmic a projectes de biomassa, amb una línia de subvencions a calderes de 2.000.000 euros en dos anys. També es diposa d'un projecte Feder, que entre 2019 i 2020 tindrà una inversió de 4.200.000 Euros, amb 4.200 kW de potència i 7 GWh d’energia tèrmica. A tot això cal afegir el suport econòmic a projectes de biomassa a particulars i empreses ubicats en els territoris de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació, amb més de mig milió d’euros en 3 anys. També s'ha donat suport tècnic a les instal·lacions. La Diputació ha participat en la redacció de 75 projectes de les calderes que hi ha en els edificis municipals, és a dir, més d'un terç de totes les instal·lacions existents. I actualment hi ha 107 estudis més de viabilitat en cartera.

Podeu llegir la notícia sencera al següent enllaç.