• Imprimeix

Jocs en línia i material audiovisual amb caràcter educatiu

Jocs i materials educatius i en línia per a totes les edats i diversos nivells educatius.

Joc interactiu per aprendre a fer un bon ús de l'energia a casa.

El joc L'energia a casa: segueix-li la pista!, adreçat a nois i noies d'entre 9 i 16 anys, té per objectiu ser una eina d’aprenentatge, conscienciació i difusió del coneixement del bon ús de l’energia.

El joc està estructurat en diferents pantalles que corresponen a les diferents estances d'una casa, on es trobaran un seguit d'elements que representen situacions incorrectes relatives a l'estalvi i bon ús de l'energia a casa. A mida que es van resolent les diferents situacions, en un temps limitat, es van sumant punts i es donen un seguit de consells per poder estalviar energia a casa. Un cop resoltes totes les situacions o quan s'hagi esgotat el temps, cal contestar un test de deu preguntes que sumaran punts en cas de contestar-les correctament.

Per començar a jugar, feu clic a l'enllaç següent:

Imatge L'energia a casa

Informació relacionada

L'Anna te un company de feina molt calurós, que sempre posa l'aparell d'aire condicionat a 21ºC, però com ella no vol passar fred a l'estiu el posa a 26ºC quan ell es despista. Ajuda-la a estalviar energia!

Imatge Posa'l a 26ºC

Informació relacionada

Aprén sobre energies renovables i estalvi energètic a casa i al transport resolent els trencaclosques.

Imatge trencaclosques

Informació relacionada

Les reserves d'energia són limitades, el negawatt és un watt que es pot estalviar. Apaga tantes bombetes i electrodomèstics com puguis i així disposaras de més energia.

Imatge megawatts

Informació relacionada

Els panells solars capten la radioació del sol per convertar-la en energia. Els col·lectors solars aprofiten l'energia del sol per escalfar l'aigua, mentre que les cèl·lules fotovoltaiques generen electricitat. Aprofita la llum solar de tot el dia per disposar de més energia!

Joc de papiroflexia sobre eestalvi energètic a la llar.

Material didàctic adreçat a professors d'Educació Primària i d'ESO estructurat en 14 unitats temàtiques i jocs, experiències, animacions, itineraris i activitats a realitzar pels alumnes.

Les 5 diferències energètiques és una eina virtual, realitzada conjuntament per l'Institut Català d'Energia i Enginycat, dirigida a joves i docents per impulsar les vocacions d’estudis d’enginyeria en matèria d’energia. La iniciativa té com a objectiu conscienciar els joves que l’energia és un bé escàs i per això cal apostar pels mètodes per aprofitar-la millor, i també reivindicar la figura de l’enginyer/a que desenvolupa i aplica aquestes tecnologies innovadores, tot mostrant algunes de les possibilitats professionals que ofereix l’enginyeria i la seva contribució positiva al conjunt de la societat.

L’eina presenta 5 models d’utilització d’energies renovables i noves tecnologies que es basen en l’estalvi i l’eficiència energètica, i consta de vídeos explicatius (càpsules), fitxes informatives i altres eines educatives i divulgatives. La il·luminació per mitjà de leds, els vehicles elèctrics, l’energia solar, l’aïllament de la llar i l’estalvi energètic en equips informàtics són els temes que donen peu a un conjunt de continguts que es complementen amb la possibilitat de realitzar experiments il·lustratius i amb diferents enllaços per ampliar la informació.