• Imprimeix

Les 5 diferències energètiques!

Que són les 5 diferències

Volem plantejar-vos cinc reptes! En aquesta web trobareu cinc situacions de la vida quotidiana viscudes pels nostres protagonistes: en Pol i l’Anna. Són estudiants que han de presentar un treball sobre energia. Gràcies a la seva capacitat d’observació troben resposta a les seves curiositats sobre l’energia i veiem que hi ha persones que es dediquen a imaginar el nostre futur. Acompanya el Pol i l’Anna, ajuda’ls a trobar quines són les diferències energètiques amb què es troben i aprèn a somiar mons millors!

LES ENGINYERIES FAN AVANÇAR EL MÓN!

Molts dels reptes, que ens presentarà la nostra societat en un futur proper, hauran de ser resolts pels professionals de la ciència i la tecnologia. Els enginyers combinen les matemàtiques, la ciència, l'economia, l'aplicabilitat i les necessitats socials per imaginar un demà més fàcil, més sostenible i més pròsper.

La ciència i la tecnologia en general, i l'enginyeria en particular, poden oferir als joves un futur professional ple d'oportunitats, a més a més de contribuir positivament al progrés de la societat.

Perquè és important l'energia?

L'energia és la capacitat de realitzar un treball. Tot canvi requereix de la intervenció d'algun tipus d'energia. Tot i que les diferents manifestacions de l'energia ens permeten realitzar un mateix treball, no totes són igual d'eficients. Tot el que fem en el nostre dia a dia requereix d'energia. Avui dia, l'energia és un bé escàs i car, per això és important apostar pels mètodes que permetin aprofitar-la millor.

El motor del progrés

La recerca és un procés sistemàtic, organitzat i objectiu que contribueix a trobar resposta a algunes de les infinites preguntes plantejables sobre el nostre entorn. Aquestes respostes influeixen directament en la vida de les persones, ja sigui fent-los el dia a dia més fàcil, millorant l'eficiència, vetllant per la seva salut, creant noves possibilitats o sent el punt de partida de noves preguntes.