• Imprimeix

DGNB

dgnb

Aquest certificat pot avaluar la sostenibilitat d’edificis i de districtes urbans. La qualitat s’avalua de forma integral al llarg del cicle de vida de l’edifici. El certificat no avalua mesures individuals sinó el rendiment global en un edifici o urbanització. Degut a la seva flexibilitat, es pot adaptar de forma precisa tant a edificis del sector terciari com a edificis residencials. També s’ajusta bé a les necessitats específiques de cada país.

El compliment de fins a 5 criteris de sostenibilitat es divideix en vàries seccions: ecologia, economia, aspectes socioculturals, tecnologia, fluxos de processos de treball i emplaçament. Les primeres quatre seccions de qualitat tenen el mateix pes en l’avaluació, per tant, dóna la mateixa importància als aspectes econòmics i als criteris ecològics. Les avaluacions es basen sempre en el cicle de vida d’un edifici i el confort de l’usuari.

El Certificat DGNB atorga els següents graus: platí, or, plata i en el cas d’edificis existents, també hi ha el grau bronze.

És un segell exigent, implantat especialment a Alemanya i Àustria.

Informació relacionada

Pàgina web del certificat "DGNB"