• Imprimeix

Dia Mundial de l'Eficiència Energètica

El 5 de març se celebra el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, una bona ocasió per conscienciar i fer partíceps a empreses, entitats, professionals i ciutadania de la responsabilitat que tenim tots en el nou model energètic cap al que ja hem començat a caminar.

Aquest any hem volgut explicar a tots els ciutadans quin és el seu paper en aquest nou model i com pot passar de ser un consumidor passiu a ser ell qui prengui les decisions sobre la seva pròpia generació energètica, la gestió de la mateixa, el seu consum, i finalment la seva participació en comunitats energètiques a nivell local. El nou model energètic només es podrà implementar del tot si els ciutadans i ciutadanes de Catalunya es transformen en un agent actiu que pren decisions.

L’origen d’aquesta celebració es remunta al 1998 en què va tenir lloc la Primera Conferència Internacional de l’Eficiència Energètica per debatre sobre la crisi de l’energia, l’eficiència energètica i les possibles solucions. En aquella trobada es va decidir establir una data per recordar a la població mundial la importància de fer un ús eficient de l’energia i reflexionar al voltant de la diversificació energètica, la reducció dels combustibles fóssils i l’ús de les energies renovables.

El hashtag per seguir i compartir consells d'estalvi i eficiència energètica a les xarxes socials és #DiaEficiènciaEnergetica.