El punt de trobada del vehicle elèctric

LogoExpoelectric
20170718_img_expoelectric_e-casa17

Expoelectric és una iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Català d'Energia, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Barcelona i la Diputació de Barcelona i busca acostar i familiaritzar el ciutadà amb la mobilitat de zero emissions i els vehicles elèctrics. Els seus principals objectius són:

- Promoure els vehicles elèctrics com a motor de transformació de la ciutat,
- Sensibilitzar, divulgar i promoure l’estalvi i l’eficiència energètica entre la ciutadania en un entorn lúdic i participatiu, divulgant les diferents alternatives de mobilitat urbana i interurbana que anul·len o redueixen al mínim les emissions contaminants,
- Promoure l'ús cívic del vehicle i fomentar la conducció eficient. Impulsar la trobada de les empreses i emprenedors del sector amb els potencials consumidors i facilitar la creació de sinèrgies entre els professionals.

La campanya arriba a la seva 8a edició els propers 6 i 7 d'octubre en què es realitzaran les següents activitats:

L’Exposició i Jornada de Proves Expotest busca interactuar amb la ciutadania, oferint l’oportunitat de conèixer i provar tot tipus de vehicles elèctrics.

L’Expotest disposarà d’un circuit tancat de proves especial per a motocicletes i bicicletes elèctriques, així com d’un recorregut obert per a les proves de cotxes en trànsit obert.

QUAN: Dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre de 2018, de 10:00 a 19:00h

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi


Com participar-hi:
  • Participació ciutadana: la participació és gratuïta, sense prèvia inscripció.
  • Participació empreses i marques: mbalart@ebcn.cat / rpique@ebcn.cat
    Ricard Piqué  +34 93 247 87 22

 

Zones d'activitats

  • Zona EXPO, on es mostraran tot tipus de vehicles elèctrics (turismes, vehicles pesants, bicis, motos, furgonetes, etc.)
  • Zona TEST & DRIVE, on es podran provar els vehicles, ja sigui en un circuit tancat especial per a bicicletes i motos, o en un recorregut obert per a turismes.
  • Zona ACTIVITATS, on es realitzaran diferents demostracions i exhibicions, especialment pensades per als més petits.

Activitat promoguda per l’Institut Català d’Energia (ICAEN) en el marc de l'EXPOelèctric i pionera a nivell europeu que recrearà un habitatge autosuficient energèticament que utilitza el vehicle elèctric com a font d’energia. Aquesta llar estarà equipada amb elements de generació d’energia renovable, com plaques solars per proveir-se d’energia neta i sostenible.

L’e-Casa cerca mostrar a la ciutadania un nou paradigma d’habitatge altament eficient en el qual el vehicle elèctric ja no és només un mitjà de transport, sinó que esdevé un element capaç de subministrar energia a la xarxa per a l’ús domèstic. També pretén posar de manifest els beneficis que podria aportar una llar d’aquest tipus a nivell d’estalvi energètic i econòmic així com de reducció d’emissions.

L’Expoelèctric ha obert en la seva 8a edició una nova etapa com a esdeveniment per convertir-se en la primera fira del sud d’Europa que s’abasteix energèticament mitjançant l’autoconsum fotovoltaic i disposa de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G).

El sistema permet interaccionar de forma bidireccional als vehicles elèctrics amb la xarxa elèctrica. En aquest sentit, gran part de l’electricitat de l’esdeveniment has estat subministrada per una anella energètica, que s'ha proveït d’energia elèctrica d’origen renovable generada localment amb plaques fotovoltaiques, bateries d’emmagatzematge i les aportacions energètiques procedents de vehicles.

Els e-Col·loquis suposen un punt de trobada per a la ciutadania on poder resoldre tots aquells interrogants que envolten i comporten l'ús dels vehicles elèctrics a l’usuari potencial.

QUAN: Dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre de 2018 

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi.

Com participar-hi: la participació és gratuïta, sense prèvia inscripció.

Les e-Jornades s’incorporen aquest any al ventall d’activitats amb l’objectiu de debatre sobre el present i el futur del vehicle elèctric, amb un programa d’activitats i conferències dirigides a professionals del sector. Les e-Jornades tenen la finalitat de buscar solucions per superar les dificultats actuals, tant administratives com tecnològiques, amb les que es trobat el vehicle elèctric; promoure entre els enginyers la cerca de millores en el desenvolupament d’aquesta tecnologia; educar i difondre sobre la diversitat de vehicles elèctrics que ja hi ha disponibles al mercat; i establir les línies d’actuació per a un correcte traspàs social cap a la mobilitat sostenible.

QUAN: Dijous 4 i divendres d'octubre de 2018 

ON: ENGINYERS BCN (4 d’octubre), Diputació de Barcelona (5 d’octubre).

Com participar-hi: la participació és gratuïta, però cal inscripció prèvia a Montserrat Vila mvila@ebcn.cat - +34 93 496 14 20

Un concert musical en directe que se celebrarà al mateix temps que circulen vehicles elèctrics al seu voltant. Es tracta d’una demostració innovadora i única a Europa per a què el públic assistent visqui en primera persona la millora de l'entorn en una ciutat 100% elèctrica.

QUAN: Diumenge 7 d'octubre de 2018, a les 11:00h

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi

QUI: Associació Catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour.

Com participar-hi 

La participació com a públic és gratuïta, sense prèvia inscripció. D'altra banda, si tens un vehicle elèctric i vols participar en aquesta demostració única, envia un e-mail a Montse Font i Llinés (secretaria@volttour.eu)

L’Expoelectric compta amb activitats per als més petits com jocs infantils, circuits de motos i karts elèctrics, combinats amb xerrades sobre seguretat viària per sensibilitzar als nens i nenes sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic sostenibles i responsables en tots els àmbits.

QUAN: Dissabte 6 i diumenge 7 d'octubre de 2018 

ON: Arc de Triomf de Barcelona, Passeig de Lluís Companys. Com arribar-hi.

Com participar-hi: la participació és gratuïta, sense prèvia inscripció.