• Imprimeix

Cicle de reflexió “Tu tens l’energia, tu tens el poder. De ciutadans passius a prosumidors implicats”

Imatge del cicle

Un dels grans reptes que hem d’afrontar com a societat és la transformació del model energètic actual, per motius energètics, mediambientals i especialment, per motius socials.

El Pacte Nacional per a la transició energètica a Catalunya neix d’aquesta necessitat de construir un nou model energètic més net, distribuït i democràtic, que defineix com a objectiu un escenari energètic català basat al cent per cent en energies renovables en l’horitzó 2050.

Per aconseguir aquest repte, la societat civil esdevé una peça clau. Cal construir solucions de manera col·lectiva, i per això és imprescindible explorar formats més participatius on es doni veu a la ciutadania.

Així, gràcies al suport de la Fundació Obra Social la Caixa, l'Institut Català d’Energia organitza un cicle de reflexió sobre la transició energètica adreçat a la societat. Aquest constarà de dues conferències obertes al públic en general i tres sessions de treball de petit format. Les sessions de treball seran participatives i els assistents (ciutadans i experts) podran reflexionar, debatre i plantejar conjuntament necessitats i solucions en els tres reptes proposats: "Autoconsum fotovoltaic i comunitats solars", "Vehicle elèctric i oportunitats d'emmagatzematge d'energia" i "Digitalització de l'energia".

 

Peu entitats